Förutom ett skönt och trivsamt boende här på Eksjö Camping finns det en mängd aktiviteter för alla åldrar. Klicka dig vidare och se några av aktiviteterna som Eksjö Camping erbjuder. 

Intill campingen finns det fina Prästängsbadet med bryggor samt ett hopptorn på flytproton. Det finns också ett handikapp-bad, där du som rullstolsbunden kan ta dig enkelt och smidigt från bilparkeringen och ända ner i vattnet. 

I campingens närhet hittar du Eksjö gamla stad med kvarter från 1600-talet och ett antal intressanta muséer. Vill du uppleva spännande natur är ett besök i Skurugata ett måste. Skurugata är en ca 800 meter lång klippkanjon där du kan promenera året runt. Skor med en bra sula kan underlätta promenaden upp till Skuruhatt där en fantastisk utsikt blir belöningen efter vandringen. 

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby når du på 40 minuter med bil. En perfekt dagstur för hela familjen, inte minst för de allra minsta. Parken är även öppen vissa tider under vintersäsongen.

 
 

UPPMANING TILL BÖN FÖR HÖGLANDET!

Eksjö Camping som är en kristen ideell förening startar bönesamlingar pga det rådande läget i vår värld, vårt land och vår bygd. Eksjö Camping vill vara en plats dit människor kan komma och bara va, en oas för ande, kropp och själ.
Vi tror på bönens makt till förändring därför samlas vi i Kapellet på campingen 3/7, 17/7, 31/7 & 14/8 kl 18.30.

 

VÄLKOMMEN!

 
BARNVECKA: VECKA 28

TISDAG

17:00   Extra timmen skoj med

           Frasses frisersalong

ONSDAG

11.00   Pyssel vid tågstationen 

           (vid dåligt väder i Arken)

17:00   Extra timmen skoj med

           Frasses frisersalong

TORSDAG

11:00   Lekar med Fåret Frans

17:00   Timmen skoj med Frasses frisersalong

FREDAG

11:00   Strandkul

18:00   Familjefemkamp

LÖRDAG

15:00   Turnering i äventyrsgolf

17:00   Timmen skoj med Frasses frisersalong               & prisutdelning i golfturnering

SOMMARGUDSTJÄNSTER

Passa på att gå på gudstjänst i Eksjös egna sommarkyrka med himlen som tak och gräset som golv vid korset nedanför Under Eken. 
Varje söndag klockan 18:00.

 

28/6 David Thornell mfl.

5/7 Evert Kullberg mfl.

12/7 Magnus Kullberg mfl.

19/7 Leif Johansson mfl.

26/7 Leif Johansson mfl.


Varmt välkomna!

 
 
ANDAKTER I KAPELLET

Lågsäsong 
Oftast varje tisdag 10.00 - 10.15
Vi ber för Eksjö Campings verksamhet, 
Eksjö & dagsaktuella böneämnen. 
Alla är välkomna! 


Högsäsong  
Tid för bön och tillbedjan. Varje dag under högsäsong klockan 10.00-10.15 och 21.00-21.15. 

Varje vecka finns en campingpastor på plats för förbön och enskilda samtal.

 
EKSJÖ CAMPING EVENT

Vi ordnar eventet för din arbetsgrupp/kalaset/möhippan/svensexan. Vi skräddarsyr ett program som passar för just ditt event. Ring och boka på 0381-395 00

 
ÄVENTYRSGOLF

En minigolfbana med stark smålandsprägel som blivit en stor succé. 
Uppe på berget - ute på ön - nere vid den porlande bäcken - 
under det brusande vattenfallet - inne i grottans mörker - 
i soldattorpet - över stock och sten. 
Det är en 12-hålsbana med varierande svårighetsgrader. 

Välkommen till oss för att prova du också. 
Bollar och klubbor hyr du i receptionen under högsäsong och Under Ekens sommarcafé under lågsäsong. Se öppettider på startsidan. 
Avsluta rundan med att njuta av något gott i vårt café eller glassbar.

 
LEKPLATS

På Eksjö Camping finns en rolig lekplats placerad mitt på området. Där finns både sol och skugga. Lekplatsen används hela året runt.

 
BADPLATS

Badplatsen på Eksjö Camping, som egentligen heter Prästängsbadet, har utnyttjats av Eksjöbor och tillresta gäster under många hundra år. På platsen har funnits kallbadhus, 10 meters hopptorn och tävlingsbanor för stadens militärer. I dag består Prästängsbadet av 3 bryggor, ett hopptorn på flytpotron och även ett handikapp-bad där du kan ta med rullstolen hela vägen ner i vattnet med hjälp av en ramp. Som om inte detta var nog, finns även en beachvolleyplan där du har chansen att utmana kompisarna i härlig Baskarpssand. Närheten till Eksjö Campings kiosk och glassbar gör att du har allt du behöver för en lyckad dag på stranden.

10 sekunder tar det om du springer snabbt från vattnet och upp till kiosken. Men ta det lugnare tillbaka så du inte tappar glassen. Vill du hellre sitta på caféets terrass och kolla på alla andra som badar så slipper du få grus i munnen...

 
PADELTENNIS

En av de mest växande sporterna i världen just nu. Som vanlig tennis men mindre bana och mjukare boll. Se anslag vid banan för bokning. Ett sammarbete med First Class Padel.

 
TURISTTÅGET KULTUREN

Åk vårt egna turisttåg genom Eksjös gamla stadsdel. Turer under juli månad. 

 

Turlista för 2020

Det går också bra att boka hela Kulturen under vår, sommar och höst. 
Tåget rymmer 30-36 personer. 600kr/timme 
Boka hos vår lokchaufför Claes-Göran 073-821 52 60

info@eksjocamping.se 

+46 (0)381-395 00

 
TIMMEN SKOJ

En rolig timme för alla som känner sig som barn (rekommenderad ålder 4-12). 
Vi leker, tävlar, lyssnar till spännande bibelberättelser och sjunger tillsammans. Vårt glada sommargäng finns på plats och håller i trådarna. 

Samlingar varje vecka under juli månad.

 
TIPSRUNDA

Testa dina kunskaper och vinn priser. Varje runda innehåller både barn- och vuxenfrågor. 

Varje vecka under juli månad.

 
DJUR PÅ EKSJÖ CAMPING

Under sommaren kommer några ulliga kompisar att bo på Eksö Camping. De bor i en hage som ligger vägg i vägg med vår äventyrsgolf. Fåren vill helst vara själva inne i hagen men har du lite knäckebröd i fickan blir de säkert glada om du matar dem vid staketet. Knäckebröd går att köpa i receptionen och pengarna som vi får in går till att köpa getter till fattiga familjer i U-länderna via Erikshjälpen. Vi förenar nöje med nytta! 

Andra djur som finns på campingen är lite vildare och vill därför inte bo i hage. Det finns många harar som springer omkring på kvällarna runt campingen och har du tur kan du få se dom på nära håll, akta dig bara så att du inte trampar på igelkotten som bor vid Under Ekens terrass.

En rolig timme för alla som känner sig som barn (rekommenderad ålder 4-12). 
Vi leker, tävlar, lyssnar till spännande bibelberättelser och sjunger tillsammans. Vårt glada sommargäng finns på plats och håller i trådarna. 

Samlingar varje vecka under juli månad.

 
TRAMPBILAR

Hyr en av våra trampbilar. Roligt för både vuxna och barn. 

Extra sits på trampbilarna finns för barn upp till 30 kg. 

Du bokar trampbilarna hel- eller halvtimma i receptionen.

På balanscycklarna håller du balansen med händerna och svänger med rumpan. 

 
BÅTAR

Kanot

Mer avkopplande än en tur med kanot kan du knappt få på Eksjö Camping. 

Kanoterna hyr du i campingens reception och flytvästar ingår. 

50kr/timme 100kr/3timmar

 

Trampbåtar

Testa dina benmuskler i våra trampbåtar, två personer kan trampa medan två sitter på däcket där bak. Boka en eller båda två båtarna i receptionen, 50:- för 30 min eller 80:- för 1 timme.

 

Fiskebåtar

I sjön Hunsnäsen kan du fiska aborre, Gädda, Mört, Brax, Sarv, Sutare och även sparsamt med Ruda och Lake. Hunsnäsen tillhör Emåns avrinningsområde och Solgenåns delavrinningsområde. Sjöarealen är totalt 1,10 km2 och med största djup på 8,5 meter. Sjön har tre större tillflöden Skiverstadån, Valbäcken och bäck från Kvänsåsasjön.

 

Om du är över 15 år behöver du fiskekort för att få fiska i sjön. Dagkort, veckokort eller säsongskort löser du i receptionen där du även bokar båt. Flytväst ingår alltid i båthyran. 

50kr/timme 100kr/3timmar 

Lycka till...

 
BASTU

I vår servicebyggnad finns en familjebastu som du som gäst på Eksjö Camping kan hyra. Bastun har plats för 4 vuxna personer och kostar 50:- per varm timme. 
I anslutning finns också en separat dusch. 

I sjön Hunsnäsen kan du ta dig ett svalkande dopp för 
att sedan tina upp inne i den varma bastun. 

Bokar gör du i receptionen eller dagen innan på telefon 0381-395 00.

 
MOTIONSSPÅR

Intill Eksjö Camping finns många fina motionsspår. Den närmaste slingan på 1-1,5 km är upplyst och kan därför användas året runt. En annan populär runda är Hunsnäsen runt då du kan gå eller springa ca 6 km runt vår vackra sjö. Som belöning kan du unna dig ett dopp vid badplatsen eller varför inte en varm bastu..?

 
BEACHVOLLEY

Varför ligga och lata sig på stranden när man kan spela en fartfylld match beach-volleyboll och sedan ta ett svalkande dopp i sjön Hunsnäsen. Medtag egen boll.

 
INTERNET

Här på campingen har vi gratis Wi-Fi, lösenord står på incheckningskvittot eller hämta i receptionen.

 
EKSJÖ GAMLA STAD

Vingslag från medeltiden

800 meter från Eksjö Camping hittar du Eksjö gamla stad med anor från medeltiden. Eksjö firade 600 år som stad 2003 och har även fått "Europa Nostra" utmärkelse för Eksjös unika stadskärna.

 

Guidade turer

Boka gärna upp en guidad tur hos Eksjö Turistbyra eller ta en tur med Eksjö Campings eget turisttåg så får du en smak av Eksjö långt tillbaka i tiden.

 

Turisttåget kulturen

Hoppa på tåget redan på Eksjö Camping eller gå på vid Stora Torget i Eksjö. Dagliga turer under juli månad och på beställning övrig snöfri tid på året.

 
ENTUSIASTFORDONSTRÄFF

Som det ser ut nu så är "Entusiast-fordonsträffarna inställda på tisdagarna. För mer info och om det blir någon förändring se på facebooksidan för Eksjö Camping eller Entusiast-fordonsträffar.

 

E-POST
TELEFON
ADRESS
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Trip Ikon
  • Black Google Places Ikon