top of page

DEN DRIVANDE FÖRENINGEN

Välkommen till en ovanlig camping!

Eksjö Camping ägs inte av något aktiebolag som behöver ge sina ägare utdelning på insatt kapital, inte heller av någon stiftelse där ingen har insyn i egentliga ägare eller i vilket syfte man driver organisationen. Campingen ägs av en ideell förening vars motor är att sprida budskapet om Jesus Kristus. Genom att arrangera konserter, andakter, barnmatinéer, gudstjänster och tonårskvällar vill vi berätta det glada budskapet om att världens skapare sände sin son till vår jord för att visa Hans kärlek till alla människor och att Han vill befria oss från den synd som skiljer oss människor från Gud. Vill du höra mer om detta fantastiska budskap så är du välkommen till våra samlingar och du kan även boka en tid för samtal med en av våra pastorer som finns här för din skull.

Kom Till Festen är namnet på föreningen som startat Eksjö Camping & Konferens. 
Föreningen bildades 1979-1980 och 1982 tog föreningen över driften av 
"Prästängsbadets camping" av Eksjö Kommun. 

2017 bytte föreningen namn till

Eksjö Camping & Konferens. 
De flesta av medlemmarna i föreningen tillhör olika kristna kyrkor i Eksjöbygden och försöker på olika sätt berätta det glada evangeliet om Jesus Kristus. Från valborgsmässoafton fram till mitten av augusti finns ett stort program- och aktivitetsutbud med konserter, friluftsliv, andakter och gudstjänster. 

Mycket har hänt sedan starten. Det är en stor förvandling från en mycket primitiv 
tält/husvagnscamping till dagens moderna anläggning. Nästan allt har byggts upp 
av hängivna idéella krafter. De frivilliga krafterna är fortfarande grunden i 
verksamheten, men det finns också en anställd stab som sköter det löpande arbetet. 

Vill du komma i kontakt med föreningen går det bra att kontakta Leif Johansson på 070-563 06 49


Välkommen med i gemenskapen!

VI FIRAR 40 ÅR

När föreningen bildats sattes det fart med ett stort antal ideella som under de kommande åren skulle förvandla området till en modern campingplats som numera kom att heta Eksjö Camping. Inför varje ny säsong kunde man presentera nyheter såsom servicehus, minigolfbana, lekplats, konferenslokal, campingstugor, vattenrutschbana, reception- och administrativ byggnad och restaurang. Som grädde på moset flyttades Hotellträdgården från Eksjö centrum till campingen och blev ett vandrarhem med karaktär. Under denna period köpte även föreningen marken av kommunen och byggde ut själva campingen med nya platser.

ktf.png
Campingen 40år gul.png

Några av familjerna som startade föreningen Kom till Festen

Efter några år var det åter dags för nya projekt och minigolfbanan ersattes av en äventyrsgolfbana. Helt ideellt byggdes ett turisttåg av gamla stationsvagnar från postterminalen i Nässjö och fler stugor byggdes. De senaste 10 åren har föreningen ägnat sig åt renovering av samtliga byggnader plus att man byggt tre självhushållsstugor.

Under alla år har föreningen arrangerat ett omfattande sommarprogram som innehåller valborgsmässofirande, midsommarfirande, konserter, barnmatinéer, andakter, gudstjänster, utflykter och tävlingar. Nästan varje sommar
har det funnits ett sommargäng som genomfört aktiviteter för hela familjen och campingpastorer som funnits till hands för samtal.


Den ideella föreningen Eksjö Camping & Konferens med bifirma Kom Till Festen som det formella namnet nu är, vill vara en plats där människor från hela Europa ska få höra det glada budskapet om Jesus Kristus. Att han älskar oss så mycket att Han kom till vår värld för att dö och uppstå för att ta på sig vår synd så att vi kan få kontakt med den Gud som har skapat både dig och mig. Om vi erkänner vår synd (att vi inte gjort Honom till Herre i vårt liv) och bekänner Hans namn så ger Jesus oss nåd och ett evigt liv. Det har vi berättat om i 40 år och det vill vi fortsätta med i många år framöver.

Tycker du att föreningen står för något bra?
Då är du välkommen med som aktiv eller stödjande medlem.
Det enda du behöver göra är att betala in 250:-/person
eller 500:-/familj med hemmavarande barn
bankgiro 268-1435.
Om du betalar in för en familj så glöm inte att skriva namnen
på alla som avgiften avser.


Tack för att just Du vill vara med i ett viktigt arbete!

bottom of page